Najopušteniji grad u Srbiji: Mjesto na kojem vam neće biti dosadno u bilo koje doba godine

Feb 2, 2022

Odlučite li se za putovanje u Novi Sad, nećete požaliti. Grad smješten na Dunavu bogat je tradicijom, kulturom, raznim manifestacijama, opuštenim ljudima i multikulturnim ozračjem. Zbog dobre pozicije odlično je povezan s okolnim mjestima i gradovima. Mi vam donosimo neke preporuke za kraći boravak u ovom gradu.

Teško je nešto izdvojiti, ali svakako preporučamo posjet Petrovaradinu, tj. Petrovaradinskoj tvrđavi. Riječ je o nekadašnjem utvrđenom gradu uz Dunav i o danas užem gradskom području Novog Sada.

U Petrovaradinskoj tvrđavi smješten je i Muzej grada Novog Sada, jedan od najpoznatijih muzeja u Vojvodini. Sastoji se od nekoliko odjela, a posvećen je prikupljanju, zaštiti, predstavljanju i interpretaciji višeslojne i multinacionalne kulturne baštine Novog Sada i okolnih područja. Jedan od atraktivnijih dijelova su podzemni vojni tuneli koji su nekada služili za obranu i dugački su 16 km.

Preporučujemo vam da prošećete Dunavskom ulicom i Dunavskim parkom. Dunavska ulica jedna je od najstarijih u gradu i upravo zato zanimljiva za šetnju. Puna dućančića, kafića i restorana odvest će vas do prekrasnog Dunavskog parka. Dunavski park je spomenik prirode i zaštićeno prirodno dobro. U njemu se nalaze mnoge rijetke i vrijedne vrste biljaka, a središtu parka nalazi se prekrasno jezero s labudovima.

Varoši ima, što da grešim dušu,boljih i lepših, al' samo jedna je, shvačaš, varoš u koju se vračaš.“ Balašević

Najopušteniji grad u Srbiji: Mjesto na kojem vam neće biti dosadno u bilo koje doba godine

Ostali članci

Ostali članci

BUDIMPEŠTA

BUDIMPEŠTA

Činjenica da ste dobili djecu ne mora značiti odricanje od vaših vikend avantura. Putovanje nije rezervisano isključivo za dvoje. Svakako ćete morati prilagoditi neke aspekte svog putovanja, ali nipošto nemojte odustati od istog. Povedite vaše mališane u avanturu, i...

Najpopularnija destinacija svijeta je Dubai

Najpopularnija destinacija svijeta je Dubai

Putnička platforma je upravo objavila svoje “Travellers’ Choice Awards” za 2022. godinu, a iako ultramoderni Dubai zauzima prvo mjesto, to nije jedini kandidat s Bliskog istoka.

Zlatibor. Vaša oaza.

Zlatibor. Vaša oaza.

Zlatibor je planina izuzetne ljepote, prijatne klime, prostranih proplanaka, bujnih pašnjaka, vodom bogatih planinskih potoka.